تغذیه صحیح ومناسب درسلامت روان وجسم نقش موثری دارد.
تغذیه صحیح و مناسب درسلامت روان و جسم نقش موثری دارد. به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع)، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی، در خصوص نقش موثر تغذیه در سلامت روان بیان کرد: اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب که این روز ها از جمله شایع ترین مشکلات روانی در میان افراد جامعه می باشد، ارتباط مستقیمی با تغذیه و عادات غذایی افراد دارد. مینا خلج اظهار داشت: عادت های غذایی ما نقش موثری در بهبود یا تشدید اختلالات روانی دارند. به عنوان مثال مصرف کلسیم و تریپتوفان موجود در شیر و لبنیات منجر به خواب راحت میگردد و شکلات تلخ با تاثیر بر کاهش ترشح هورمون کورتیزول، به کنترل استرس کمک میکند. وی بر ضرورت افزایش مصرف میوه و سبزیجات تاکید کرد و افزود: منابع منیزیم مانند سبزیجات برگ تیره، اسفناج، کلم و مغز ها به آرامش اعصاب کمک می کند و مصرف منابع ویتامین ب مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی و تخم مرغ افسردگی را کاهش می دهد. وی در ادامه افزود: مصرف بیش از حد کافئین منجر به تحریک سیستم عصبی، بی قراری و اضطراب میگردد. علاوه بر این مصرف قند و شکر نیز منجر به تحریک پذیری، کاهش تمرکز و افسردگی شده و سلامت روان را به خطر می اندازد. کارشناس تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت مصرف نمک و غذا های پر چرب و سرخ شده منجر به بالا رفتن فشار خون و افزایش هیجان و استرس می گردد. مینا خلج در پایان افزود: رعایت یک رژیم غذایی سالم و کافی شامل تمام گروه های غذایی مانند میوه و سبزیجات تازه، غلات کامل ، لبنیات کم چرب و منابع پروتئینی مانند مرغ و ماهی و آجیل و مغز ها و کاهش مصرف چربی های ترانس، قند و شکر جهت حفظ سلامت روان و جسم ضروری می باشد.